PortalPortal  IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Moonlight.

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Toothless

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 42
Punten : 58
Join date : 10-09-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : In Je Boekenkast.

Dragon World
Leeftijd: My Youth Is Eternal
Temmer\draak: Never.
Partner: Are You Insane?

BerichtOnderwerp: Moonlight.   zo sep 19, 2010 12:13 pm

Bij iedere stap voelde ze hoe haar voet half werd opgezogen door het zand. Er waren nog steeds wat bomen, maar die zouden snel verdwijnen en plaats maken voor… Nou er waren twee opties: een woestijn of een strand. Dit gebied was nog steeds onbekend terrein voor Huong, tot haar ergernis. Ze was op verkenning uitgegaan, prentte alles in haar hoofd wat ze tegen kwam. Tot nu toe had ze maar één iemand ontmoet, en dat was genoeg voor haar. Ze hield eventjes halt en keek in haar knapzak. Met doffe ogen staarde ze naar het houten beeldje van een draak, dat erin zat. Als jij er nu was had ik alles van boven af kunnen bekijken… Het was een pijnlijke gedachte. Ze snoof en deed de knapzak weer dicht. Nonchalant gooide ze hem over haar schouder en liep ze verder.
Steeds minder bomen… Steeds minder plaatsen om je te kunnen verstoppen. Het meisje zette voet op het strand en keek over de horizon uit. Het maanlicht scheen op het water oppervlak, dat het prachtig weerkaatste. Het water leek rustig, af en toe een golfje. Maar dat is normaal voor water, bij een strand. Met grote geruisloze passen liep Huong op het water af. Voor de grens bleef ze staan. Iedere keer kwam het water dichterbij, maar voor het de kans kreeg haar aan te raken werd het meedogenloos weer terug getrokken. Het leek alsof het haar wou pakken en met zich mee wou trekken, die oneindige zwarte diepte in. Met glazige ogen staarde ze ernaar. Ze sloeg haar ogen weer op en bekeek afwezig de horizon. Ze liet haar blik verder omhoog glijden tot aan de maan, die zwakjes scheen. Toen een geluid. Een geluid van stappen… Ze kon het ritme ervan niet ontdekken en wist dus niet of het een mens was of niet. Instinctief schoot haar hand naar haar dolk, klaar om hem uit zijn schede te trekken als het nodig was. Ze draaide zich echter niet naar het geluid toe, dan zou ze er misschien nogal angstig uit zien. Wat ze totaal niet was.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sky
Admin
avatar

Soort : Draak
Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 818
Punten : 1071
Join date : 12-04-09
Leeftijd : 21
Woonplaats : Rijswijk (vlak bij Den Haag)

Dragon World
Leeftijd: Veel ouder dan jij in ieder geval
Temmer\draak: -
Partner: Love isn't so simple wen you're the only one in your species

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   di sep 21, 2010 6:37 pm

De bries van de bergen bracht haar naar Long Valley, daar had ze zelf de wind wat moeten aanzatten voor de frisse zeebries het overnam. Haar reazachtige vleugels maakte het mogelijk haar enorme, wit geschubde lichaam met gemak in de lucht te blijven. Het was een heldere winternacht en ze had gemerkt dat de lente eraan kwam. Ze had besloten deze avond bij de zee door te brengen. Het was lang geleden dat ze bij het strand met haar rotsachtige baai was geweest. Ze landde geruisloos en vaude haar vleugels. Ze voelde het zand onder haar poten en de zachte bries die het op deed waaien. Ze begaf zich naar de zee om het zoute water te voelen en zo dicht mogelijk bij het mooie geluid te zijn. Ze merkte een jonge vrouw op. Deze leek niet boosaardig gestemd en haar roze gewaad wapperde rustig op de wind. Ze glimlachte kort en ging op de mens af. Ze merkte een snelle beweging van de vrouw op en bleef staan. Ze vertrouwde het niet helemaal. De vrouw leek haar gehoord te hebben maar ze draaide ich niet om om te zien wie er achter haar was. Ze was op een wat grotere afstand die nog genoeg ruimte overliet om vliegende projectielen te ontwijken of in ieder geval te voorzien. Ze raakte het amulet rond haar hals aan en sloot voor een kort moment haar grijs tot lichtblauwe ogen. Zowel haar amulet als haar ogen hadden iets bijzonders: In haar irissen was een beweging te zien, zachtjes rondvloeiende kleuren die zich tussen grijs en lichtblauw bevonden. Haar amulet was doorzichtig maar niet geheel: Ook hierin vond een beweging plaats, niet zo kalm als in haar ogen maar de kleuren waren gelijk al gaf het amulet soms vaag licht terwijl haar ogen dat nooit deden of zouden doen. Ze wachtte af. Alle geluiden leken in de stilte te overheersen; van de wind in de bomen verderop als het zachte klotsen van de golven en het verre geruis van de watervallen in de vallei. Alles was zo... rustig. Het kalmeerde haar en maakte dat ze blij was zoveel tijd te hebben om ernaar te luisteren. Ondanks haar kalmte hielt ze de jonge vrouw in de gaten. Ze had geleerd dat je mensen nooit moest onderschatten. Eigelijk vertrouwde ze te snel, maar ze wist dat mensen niet allen gelijk waren. De een was de andere niet.

_________________
Like the wind in the willows,
like the birds in the sky,
white dragon,
You will fly.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toothless

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 42
Punten : 58
Join date : 10-09-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : In Je Boekenkast.

Dragon World
Leeftijd: My Youth Is Eternal
Temmer\draak: Never.
Partner: Are You Insane?

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   di sep 21, 2010 7:02 pm

Zodra Huong haar hand naar haar dolk had laten glijden en het handvat vast had gepakt was het geluid van voetstappen verdwenen. Er vormde zich een frons tussen haar wenkbrauwen. Haar gehoor liet haar normaal nooit in de steek en haar ogen net zo min. Dus de enige optie om te checken of er daadwerkelijk nog iets hier aanwezig was om zich om te draaien en te kijken. Met tegenzin draaide ze zich geruisloos om. Haar ogen werden groter toen ze de veroorzaker van de stappen zag. Het was een draak. Een witte… Gelijk schoot Huong een enkel woord te binnen, een naam. Tarik… Ze voelde de tranen weer komen en hoe haar hart ineen kromp bij de gedachte aan hem. Ze bekeek de draak uitvoerig, maar tot haar teleurstelling was het hem niet. Tarik was klein en deze was groot. Ze keek zwijgend toe hoe de draak het amulet rond haar hals aanraakte met een poot. Huong kon nog net de kleur van haar ogen zien voordat deze verborgen werden onder de oogleden van de draak. Ze waren lichtblauwig… Maar toch ook weer grijs. Het was duidelijk; deze draak kon onmogelijk Tarik zijn. Maar haar witte verschijning had de snee in Huong haar hart weer hardhandig opgetrokken. Een beetje nieuwsgierig kneep de jong volwassen haar ogen tot spleetjes, om het amulet beter te kunnen bekijken. Het was moeilijk te zien omdat het bijna helemaal doorzichtig was. Wel bevond er iets van beweging in plaats en gaf en soms nogal vaagjes licht. Als die draak een mens zou zijn geweest had ze het vast allang gestolen of zo, verzamelaars zouden er vast een hoge prijs voor bieden en dan zou zij weer een tijdje vooruit kunnen. Maar bij een draak iets stelen… Dat was gewoon een onmogelijk iets, de gedachte zelf leek al verboden. De stilte tussen de twee was kil, maar had gelijk ook iets rustgevends. Een rustig briesje dat af en toe zijn aanwezigheid toonde zorgde ervoor dat Huong haar roze/paarse gewaden soms een beetje werden gedragen in de lucht. Onderzoekend keek Huong naar de draak. De kalmte die ze uitstraalde werd nog een geaccentueerd door iets dat bewoog in haar irissen, waardoor je er aandacht in ging schenken en vervolgens opgeslokt werd in haar blik. Met moeite trok Huong haar aandacht ervan weg en hapte ze een keer naar adem. Ze moest iets in de Taal Der Draken gaan zeggen… De laatste keer dat ze het had gesproken was tegen Tarik. Hij had het haar geleerd, maar dat was een lange tijd terug. Ze kon het vloeiend spreken, maar de taal was haar nu vreemd geworden. Rustig opende ze haar mond, eigenlijk niet goed wetend wat te zeggen. Ze zou het immers wel tegen een draak hebben. ’Wat brengt een draak als jou hier?’ sprak ze rustig, hopend het goede te hebben gezegd. De bouw van de draak leek niet echt op dat van een zee of water draak… Meer op dat van een luchtsoort.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sky
Admin
avatar

Soort : Draak
Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 818
Punten : 1071
Join date : 12-04-09
Leeftijd : 21
Woonplaats : Rijswijk (vlak bij Den Haag)

Dragon World
Leeftijd: Veel ouder dan jij in ieder geval
Temmer\draak: -
Partner: Love isn't so simple wen you're the only one in your species

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   di sep 21, 2010 8:09 pm

Ondanks dat Sky moeiteloos zowel de Taal der Draken als de Taal van de Mensen sprak leek de jonge vrouw ervanuit te gaan dat ze de Taal der Draken sprak. Dit was logish, ze was tenslotte ook een draak. Ze vond het al een pluspunt dat deze vrouw er niet vanuitging dat iedere draak maar gewoon de Taal van de Mensen sprak. Dit maakte bij haar ook duidelijk dat de mens al wat ervaring had met draken. 'Wat brengt een draak als jou hier?' had ze gevraagd. Het verbaasde haar lichtelijk maar onzichtbaar dat ze niet met "U" sprak maar ze kon ermee leven. Ze was niet bepaald het typ dat respect afdwong. Ze glimlachte, vriendelijk als ze was zprak ze: 'Ik vermoed hetzelfde als wat uw verschijning hier liet komen' haar stem was al even kalm en rustgevend als haar verschijning. Sky had haar blik als vordering van haar woorden op de zee gericht. De zee, de maan en de verre horizon die ze ooit over was gekomen voor dit land in het speciaal. Ze had door haar leven heen vele talen geleerd en was ze in de loop der tijd ook weer kwijtgeraakt. De Taal der Draken bleef ondanks diens leeftijd onveranderd. Haar blik rustte op de maan, binnenkort zou de nacht van de nieuwe maan zijn. Dan zou ze naar de sneeuwvlaktes gaan die achter de Wyvern mountains lagen om het noorderlicht te zien. Ze besloot dat - als ze de kans kreeg - een jonge draak Aurora zou noemen. Dat bracht haar gedachtes op Venray. Ze had hem lang niet gezien en dit bracht de smart om hem terug in haar hart. Ze haalde eens diep adem waarbij de warme lucht bij de uitademing in een wolk de nachtelijke hemel introk en verdween. Ze bekeek het verschijnsel voor een korte tijd en maakte een keuze. Bij de nieuwe maan zou ze Venray roepen, in het holst van de nacht, als de stilte het diepst was. Zou hij haar dan niet antwoordden dan zou ze hem loslaten. Misschien dat ze ooit weer over een ei zou waken, misschien wel een ei van haarzelf. Dit laaste was hoogstwaarschijnlijk onmogelijk. Ze leefde al zo lang, zo vreselijk lang en nooit had ze een draak zoals zij ontmoet. Toen ze jong was had ze zelfs dikwels geprobeerd soortgenoten te roepen of gericht naar hen op zoek gegaan. Maar tevergeefs. Na al die duizenden jaren had ze het uiteindelijk opgegeven. Het was zo goed als zeker dat er nooit een draak zoals zij ter wereld zou komen. Ze keerde terug naar het hier en nu. Al deze gedachtes hadden zo lang geleken maar in werkelijkheid was het een enkle minuut geweest. Haar blik rustte nu op de jonge vrouw, ze voelde smart in haar hart en zag verdriet in haar donkere ogen 'Ik voel je verdriet, mens. Kan ik u helpen?' vroeg ze beleeft.

_________________
Like the wind in the willows,
like the birds in the sky,
white dragon,
You will fly.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toothless

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 42
Punten : 58
Join date : 10-09-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : In Je Boekenkast.

Dragon World
Leeftijd: My Youth Is Eternal
Temmer\draak: Never.
Partner: Are You Insane?

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   di sep 21, 2010 8:50 pm

De draak glimlachte na de woorden van Huong waarna ze vriendelijk antwoordde: ’Ik vermoed hetzelfde als wat uw verschijning hier liet komen.’ Huong kreeg een nogal verwarde blik op haar gezicht. Die draak had duidelijk meer manier dan zij. Ze slikte eventjes. Misschien als ze langer bij haar ouders was gebleven dan zou ze nu wel manier hebben gehad. Maar Tarik was meer dan genoeg ouder voor haar geweest; maar hij had zelf ook nooit veel beleefde manieren getoond. De draak had haar blik op het beeld achter Huong gericht. De jonge vrouw draaide zich half en volgde haar blik. Het was een werkelijk prachtig beeld. Ze was hier eigenlijk gekomen om het gebied te verkennen, maar het was al zo laat. En de maan leek haar zelfs te vragen om hier te slapen, onder zijn wakende en rustige aanwezigheid. Met een zachte blik keek ze naar de grote zwakgloeiende bol in de lucht. Haar besluit over hier blijven stond nu vast. Deze plek was te prachtig om op te geven. En ze kwam niet zoveel andere tegen, dus als ze rust zocht kon ze die makkelijk vinden. Hier kon ze met een schone lei beginnen. Proberen over de dood van Tarik heen te komen, net zoals bij de dood van haar ouders. Maar dat voelde een beetje als verraad aan hem. Ze wou hem niet verraden… Peinzend liet ze haar blik afzakken. Wat zou Tarik willen? Hij zou willen dat ik verder ging met mijn leven, bij die gedachte richtte ze zich weer op de andere draak. Ze voelde zich rot en slecht, maar liet het niet merken. En toch wist de draak het te zien. ’Ik voel je verdriet, mens. Kan ik u helpen?’ Weer dat beleefde gedrag. Huong schraapte haar keel en sloeg haar ogen neer. Ik ken dat dier nauwelijks… En misschien is zij net zoals degene die alles van me af hebben gepakt… dacht ze bitter in zichzelf. Langzaam en weifelend sloeg ze haar ogen weer op en ontmoette ze die van de draak. Ze straalde rust uit… En zorgde ervoor dat Huong zich op haar gemak voelde. Nee, deze draak zou haar niets doen. Dat stond gewoon vast. Diep haalde ze adem waarna ze begon te praten: ’Het is een lang en vrijwel onbenullig verhaal,’ het kwam met moeite over haar lippen. Langzaam ontklemde ze haar hand van het handvat van haar dolk, ze zou hem toch niet nodig hebben. Het schoot haar ineens te binnen dat ze zich nog helemaal niet had voorgesteld. ’Mijn naam is trouwens Huong, aangenaam.’ Ze probeerde ook beleefd te zijn, maar zo’n gedrag was niet voor haar gemaakt. Ze liet haar blik eventjes glijden naar het bos dat achter de draak lag. Vervolgens vestigde ze haar blik weer op de draak zelf. Er was niemand anders in de buurt, dus kon ze rustig aan doen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sky
Admin
avatar

Soort : Draak
Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 818
Punten : 1071
Join date : 12-04-09
Leeftijd : 21
Woonplaats : Rijswijk (vlak bij Den Haag)

Dragon World
Leeftijd: Veel ouder dan jij in ieder geval
Temmer\draak: -
Partner: Love isn't so simple wen you're the only one in your species

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   di sep 21, 2010 9:34 pm

De mens leek te twijfelen en met moeite haar woorden te brengen naar waar ze ze misschien wel niet wou hebben: Over haar lippen. Toch werden ze uitgesproken. 'Het is een lang en vrijwel onbenullig verhaal' werd er na een stilte gezecht. Sky keek neer op de jonge vrouw, maar niet met minachting. De vrouw stelde zich voor als "Huong" geen verkeerde nama vond ze zelf. 'Geen verhaal is onbenullig, voor degene met de herrinnering aan de ware gebeurtenis is het altijd iets waard. Als men verlies leid moet men de kracht opbouwen om eroverheen te komen. Verhalen over zowel verlies en geluk zijn iets waard. Zolang het in de herrinnering geschrift staat moet men geloven in wat men zag maar het niet als een last meedragen. Van iedere gebeurtenis kunt men weisheid opdoen. (...) Mijn naam is Sky' soms begrepen mensen haar manier van spreken niet maar het hoorde bij haar evenals haar ogen en amulet bij haar hoorden. Meestal sprak ze alleen als ze weiheid te brengen had maar een goede conversatie was nooit verkeert in haar ogen zolang deze vriendelijk bleef. Ze geloofde dat je van alles wat er om je heen gebeurde kon leren, al gebeurde het meerdere malen. Overal zat een tweede gedachte achter al was deze pas na een lange tijd achterhaald. Dat was het mooie van het leven: Je was nooit uitgeleerd en er viel altijd iets nieuws te beleven. Zo leerde Sky iedere dag bij en kon ze iedere dag haar weisheid uitbreiden ondanks de vele jaren die ze al in deze wereld doorbracht. Nooit had ze geweten waar ze was geboren of wie haar ouders waren. Maar haar was verteld op jonge leeftijd al dat tijd vaak het antwoord vanzelf liet komen, dus wachtte ze zo lang als mogelijk was. Misschien dat ze er pas bij haar doo achter kwam. Er waren vragen waar ze nooit een antwoord op zou kunnen geven. Er waren dingen in het leven die niet te verklaren waren maar ze ging ermee accoord en leefde ermee. Wat kon ze anders doen?

_________________
Like the wind in the willows,
like the birds in the sky,
white dragon,
You will fly.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toothless

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 42
Punten : 58
Join date : 10-09-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : In Je Boekenkast.

Dragon World
Leeftijd: My Youth Is Eternal
Temmer\draak: Never.
Partner: Are You Insane?

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   wo sep 22, 2010 7:30 pm

Normaal was Huong altijd maar half bezig met de andere om zich heen. Maar deze draak had iets speciaals. Natuurlijk was ze wat alerter bij draken, omdat ze een grotere bedreiging konden vormen dan mensen… Maar deze draak maakte haar rustig. Een gevoel dat haar vreemd was geworden van wegen al dat vluchten. ’Geen verhaal is onbenullig, voor degene met de herinnering aan de ware gebeurtenis is het altijd iets waard. Als men verlies leid moet men de kracht opbouwen om eroverheen te komen. Verhalen over zowel verlies en geluk zijn iets waard, zolang het in de herinnering geschrift staat moet men geloven in wat men zag maar het niet als een last meedragen. Van iedere gebeurtenis kan men wijsheid opdoen.’ Huong knikte enkel. Ze had graag nog wat meer woorden gehoord uit de bek van de draak, maar dat was niet het geval. Ze trok hem namelijk alleen nog maar een keer open om zich voor te stellen. ’Mijn naam is Sky.’ Nu was Huong er zeker van; deze draak was een luchtsoort. Haar bouw, haar naam. De ogen van de jonge volwassen stonden afwezig en waren waterig. Omdat ze zo vochtig waren weerkaatste het zwakke licht van de maan er prachtig en rustig in. Sky had wel gelijk… Maar ze had meer tijd nodig dan een half jaar om over de dood van iemand heen te komen. Bij haar ouders had het zo ongeveer anderhalf jaar geduurd, en aangezien ze meer gehecht was aan Tarik zou het nog langer gaan duren bij zijn dood. Voorzichtig en geruisloos zette ze een paar stappen dichter naar de draak, zodat ze niet meer haar stem zoveel hoefde te verheffen. Er was namelijk een brok in haar keel gekomen, waardoor praten een moeilijke opgaven werd. ’Het is een lang verhaal… En het begint nogal ver terug,’ begon ze met een trillende stem vol twijfel. Ze kende Sky helemaal niet goed, maar iets in haar dwong haar zowat haar verleden te onthullen. Nogal bescheiden sloeg ze haar ogen neer. Met glazige ogen staarde ze naar het zand op de grond. ’En het is vrij lang… En ik wil je tijd niet verdoen met mijn verdriet,’ sprak ze uiteindelijk na een korte stilte. Goed zo, je kunt het wel. Zwijg over je verleden. De gedachte stond in haar hoofd gegrift en niemand zou haar zover kunnen krijgen haar verleden te vertellen. Tenzij deze persoon of… Draak, heel speciaal moest zijn voor haar, dan zou ze misschien een uitzondering maken. Met ogen gevuld met tranen keek ze op naar Sky. Ze was weer emotioneel geworden… En het haat gevoel voor haar zwakheden begon weer boven te komen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sky
Admin
avatar

Soort : Draak
Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 818
Punten : 1071
Join date : 12-04-09
Leeftijd : 21
Woonplaats : Rijswijk (vlak bij Den Haag)

Dragon World
Leeftijd: Veel ouder dan jij in ieder geval
Temmer\draak: -
Partner: Love isn't so simple wen you're the only one in your species

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   wo sep 22, 2010 8:56 pm

De vrouw leek haar woorden te begrijpen maar er niet op in te gaan. Sky accepteerde dat. Huong zweeg een moment voor ze met een anders klinkende stem over haar verleden leek te willen vertellen. Sky vertrouwde haar wel genoeg om te gaan liggen. Ze voelde het zand tegen haar schubben en de koelte die deze vasthield. Er viel opnieuw een stilte. Sky vouwde haar vleugels opnieuw en zag de smart in de ogen van de jonge vrouw toenemen. 'Mijn tijd kan niet verspild worden, ik heb alle tijd die ik wens te hebben. Als u iets kwijt wilt - Huong - dan kunt u bij mij gerust uw hart luchten. Als u teminste denkt dat dat oplucht' Sky had vele dingen meegemaakt, vreselijke dingen die de meeste liever zouden vergeten maar ook mooie dingen. Helaas had de liefde zoals dat tussen een man en vrouw haar nooit berijkt en dat zou deze waarschijnlijk ook nooit doen. Met haar kalme blik op Huong gericht wachtte ze geduldig af. Huong had een zwaar verleden en groot verlies geleden. Sky had nooit iets om te verliezen gehad tot Venray kwam. En ze had hem verloren. Toch hoopte ze ooit weer voor een jong te zorgen. De dood: Het nadeel van de mogelijkheid voor haar om zo oud te worden. Deze scheidde vele van elkaar maar brachten evenveel bij elkaar. Ze wist dat als je leven goed was geweest, op je eigen manier je na de dood goed terecht zou komen. Al geloofde men niet. Ze had al heel snel het gat in Huongs hart door gehad maar had gemerkt dat ze haar emoties niet toestond zich te uiten en haar hart te luchten. Misschien zou ze haar verhaal nooit vertellen. Dat zou nadelig voor haar kunnen zijn. Geheimen maakten vaak ongelukkig, zij kon het weten. Haar eigen geheim was misschien wel het meest waardevol van allen. Haar leven kon gevaar lopen als ze dit in verkeerde handen liet komen. Ze had het tot nu toe aan alleen draken verteld. Dit bracht haar gedachte op een draak di ze lang geleden ontmoet had: Abhorsen. Hij had het bij haar opgemerkt en ze had het hem in vertrouwen verteld. Ze hoopte hem nog eens te zien. Hij was van ongeveer gelijke grootte geweest al was hij iets kleiner maar wel gespierder. Ze glimlachte bijna onzichtbaar bij de gedachte aan hem.

_________________
Like the wind in the willows,
like the birds in the sky,
white dragon,
You will fly.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toothless

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 42
Punten : 58
Join date : 10-09-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : In Je Boekenkast.

Dragon World
Leeftijd: My Youth Is Eternal
Temmer\draak: Never.
Partner: Are You Insane?

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   wo sep 22, 2010 9:13 pm

’Mijn tijd kan niet verspild worden, ik heb alle tijd die ik wens te hebben. Als u iets kwijt wilt – Huong – dan kunt u bij mij gerust uw hart luchten. Als u tenminste denkt dat dat oplucht.’ Huong gaf een klein knikje en zag hoe de draak was gaan liggen. Ze had haar vleugels keurig gevouwen en keek haar opnieuw in de ogen aan. Zachtjes liet Huong een zucht ontsnappen. Ze bleef een lange tijd gewoon staan op de plek waar ze was. Ze kneep haar ogen tot spleetjes, ze meende wat beweging te zien bij de mondhoeken van de draak… Maar het was vaagjes en vrijwel onzichtbaar. Rustig en kalm liep ze naar de draak toe om ongeveer een meter voor haar te blijven staan. ’Mag ik?’ vroeg ze zachtjes met haar blik op het zand naast Sky haar linkerzijde te hebben gericht. Het zou een lang en vrijwel dramatisch verhaal voor haar worden. En als ze zat kon ze voorkomen dat ze op haar knieën zou vallen tijdens een opkomende huiluitbarsting, waardoor alles nog dramatischer zou lijken. Geruisloos ging ze naast Sky zitten. Ze trok haar knieën op en staarde afwezig in het niets. Langzaam liet ze haar hand naar haar sluier gaan. Als ze haar verleden zou vertellen, zou het toch niets meer uithalen of ze haar gezicht verborg. Met veel moeite haalde ze hem van haar gezicht af en onthulde ze haar gezicht. Het gezicht van een veel te vroeg volwassen geworden adolescent. Ze hapte eventjes naar adem waarna ze haar mond open trok. ’Het begon allemaal op mijn negende verjaardag,’ begon ze met een vaste stem. Ze verborg haar gezicht een beetje achter haar knieën. ’Ik weet niet wat er precies gebeurd was… Maar mijn moeder dwong me te vluchten, voor iets… Nou, eigenlijk wist ik wel wat het was. Het waren draken. Ik heb alleen niet gezien welke het waren, maar ze waren zonder enige twijfel puur slecht. Toen ik de moed terug had gevonden om terug naar huis te keren was het toch voor niets… Alles was weg. Iedereen was dood, overleving bestond niet bij dat aanzicht.’ Haar stem was nog vast. Maar dit was ook het gedeelte waar ze al over heen was. Het gedeelte wat nu moest komen zou haar verslinden… Bij ieder woord dat ze over haar lippen zou krijgen. Ze draaide haar hoofd een beetje en keek naar Sky, afwachtend tot deze klaar was om meer te horen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sky
Admin
avatar

Soort : Draak
Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 818
Punten : 1071
Join date : 12-04-09
Leeftijd : 21
Woonplaats : Rijswijk (vlak bij Den Haag)

Dragon World
Leeftijd: Veel ouder dan jij in ieder geval
Temmer\draak: -
Partner: Love isn't so simple wen you're the only one in your species

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   wo sep 22, 2010 9:28 pm

Sky knikte en wachtte tot de vrouw ging zitten. Vrijwel meteen voelde ze de warmte die haar lichaam van nature uitstraalde tegen haar schubben maar ze ging er niet op in. Wetend dat er een zwaar moment aankwam voor de jonge vrouw. Sky kromde haar nek en legde haar grote kop voor Huong neer zodat ze haar kon horen en zien. Het was een mooi gezicht: Een ernorme draak en een jonge vrouw in een paars tot roze gewaad, de kleuren pasten mooi bij de witte schubben van Sky en men zou waarschijnlijk denken dat ze bij elkaar hoorden als draak en temmer als men niet beter wist. Ze merkte dat Huong de sluier voor haar gezicht afnam en het gezicht verraadde veel leed aangezien het er ouder uitzag dan ze in werklijkheid waarschijnlijk was. Sky keek de vrouw aan met haar grijs blauwe ogen. Huong vertelde:

`Het begon allemaal op mijn negende verjaardag. Ik weet niet wat er precies gebeurd was… Maar mijn moeder dwong me te vluchten, voor iets… Nou, eigenlijk wist ik wel wat het was. Het waren draken. Ik heb alleen niet gezien welke het waren, maar ze waren zonder enige twijfel puur slecht. Toen ik de moed terug had gevonden om terug naar huis te keren was het toch voor niets… Alles was weg. Iedereen was dood, overleving bestond niet bij dat aanzicht.’

Bij dit deel was de stem van de vrouw nog vast, het was dan ook lang geleden aangezien Huong nu overduidelijk al lang geen negen meer was. Ze begreep hieruit dat het verlies niet alleen om een enkele dierbare ging maar om alles wat ze ooit gehad had tot op die ene dag. Haar verjaardag. Iets wat mensen nog altijd vierden. Bij draken was de tradietie om de dag te vieren waarop zij uit het ei kropen vergaan. Sky knikte bijna onopmerkelijk als teken dat ze berijd was alles aan te horen zonder te onderbreken of zich af te laten leiden. Sky kon door haar eindeloze gedult urenlang vocussen. Mensen vertrouwden haar snel, dat lag in haar vriendelijke aard en rustige uitstraling. Iets war ze zelf niet over ging.

_________________
Like the wind in the willows,
like the birds in the sky,
white dragon,
You will fly.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toothless

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 42
Punten : 58
Join date : 10-09-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : In Je Boekenkast.

Dragon World
Leeftijd: My Youth Is Eternal
Temmer\draak: Never.
Partner: Are You Insane?

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   vr sep 24, 2010 5:54 pm

Sky had haar nek zo gedraaid dat ze haar hoofd voor Huong kon leggen. Daardoor konden ze elkaar wat makkelijk aankijken. Rustig sloeg ze haar armen om haar benen, die ze had opgetrokken en keek ze naar Sky. Haar ogen zorgden ervoor dat ze zich op haar gemak voelde en gaven haar het zelfvertrouwen dat ze nodig had om verder te kunnen gaan met haar verhaal. ’Ik werd een soort van opgenomen door een draak,’ begon ze in één adem. Haar ogen waren dof en stonden afwezig. ’We kenden elkaar al half… Maar toch ook niet helemaal… Maar hij had me opgenomen. Hij was wit, net zoals jij… Maar kleiner en hij had doordringende ogen.’ Ze had moeite om de goede woorden te vinden en ieder woord deed pijn om te zeggen. De brok in haar keel leek steeds groter te worden, maar ze was nu al te ver om op te geven. Ze hapte een keer diep naar adem, haar longen pijnlijk vullend met lucht. ’Zijn naam was Tarik,’ kreeg ze met moeite over haar lippen. Maar door het uitspreken van die naam voelde het alsof er een enorme last van haar schouders werd afgeblazen. ’Hij leerde me bijna alles wat ik nu weet, over het leven en over de draken. Zelfs deze taal. Hij was een vader en tegelijkertijd een moeder voor me. Hij gaf me de trots van een vader en de liefde van een moeder,’ haar stem trilde hevig, misschien dat hij te erg was gaan trillen. Ze stopte eventjes en voelde een traan opwelling in haar ooghoek. Moeizaam zuchtte de adolescente, waarna ze de traan zonder enige moeite haar ooghoek liet verlaten. En toch had ze een onderdrukte glimlach op haar gezicht, aan de goede herinneringen van haar oude vriend. Ze richtte haar blik op de maan en staarde ernaar. ’Hij was de enige in mijn leven. Ik hield van hem, ook al was hij een draak. Tarik vertelde me zelfs over het feit dat ik wellicht een temmer zou zijn omdat ik hem een soort van getemd had, maar ik voelde er nooit zo over. Hij had mij verzorgd uit medelijden, meer niet. Tijdens de tijd dat hij me verzorgde werd onze band gewoon hechter en al snel waren we onafscheidelijk.’ Dit gedeelte van haar geschiedenis gaf de jonge vrouw een warm gevoel. De glimlach die haar gezicht sierde bestond uit pure blijdschap, een glimlach die ze voor een lange tijd kwijt was.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sky
Admin
avatar

Soort : Draak
Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 818
Punten : 1071
Join date : 12-04-09
Leeftijd : 21
Woonplaats : Rijswijk (vlak bij Den Haag)

Dragon World
Leeftijd: Veel ouder dan jij in ieder geval
Temmer\draak: -
Partner: Love isn't so simple wen you're the only one in your species

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   ma sep 27, 2010 5:46 pm

Hung vervolgde: ’Ik werd een soort van opgenomen door een draak,’We kenden elkaar al half… Maar toch ook niet helemaal… Maar hij had me opgenomen. Hij was wit, net zoals jij… Maar kleiner en hij had doordringende ogen.’ er viel een korte stilte voor ze weer sprak:

’Zijn naam was Tarik. Hij leerde me bijna alles wat ik nu weet, over het leven en over de draken. Zelfs deze taal. Hij was een vader en tegelijkertijd een moeder voor me. Hij gaf me de trots van een vader en de liefde van een moeder. Hij was de enige in mijn leven. Ik hield van hem, ook al was hij een draak. Tarik vertelde me zelfs over het feit dat ik wellicht een temmer zou zijn omdat ik hem een soort van getemd had, maar ik voelde er nooit zo over. Hij had mij verzorgd uit medelijden, meer niet. Tijdens de tijd dat hij me verzorgde werd onze band gewoon hechter en al snel waren we onafscheidelijk.’

Sky knikte begrijpend al had zij zelf nooit iemand gehad om voor te zorgen. Ze wist hoe het was om iemand te verliezen. De dood was het enige wat een band misschien wel voor eeuwig kon breken. Toch was ze er zeker van dat er altijd een deel van een overledene bij je bleef. Ze merkte een glimlach op het gezicht van Huong op en begreep dat dit haar toch goed deed ondanks de smart die ze hierbij ervaarde. Ze wist dat het verhaal nog niet ten einde was en hield zich daarom stil.

_________________
Like the wind in the willows,
like the birds in the sky,
white dragon,
You will fly.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toothless

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 42
Punten : 58
Join date : 10-09-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : In Je Boekenkast.

Dragon World
Leeftijd: My Youth Is Eternal
Temmer\draak: Never.
Partner: Are You Insane?

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   ma sep 27, 2010 6:20 pm

Het enige wat Sky deed was knikken, en in de ogen van de meeste zou dat een gebaar van niets zijn, maar voor Huong betekende het veel. Het was eindelijk iemand die haar rustig liet uitpraten en haar een soort van begreep. Langzaam kreeg Huong een nogal bittere glimlach op haar gezicht. ’Maar het bleek dat geluk mij opnieuw niet gegund was,’ vervolgde ze haar verhaal. Ze hapte naar adem en vulde haar longen zowat pijnlijk met lucht. Iedere ledemaat of orgaan in haar lichaam wou niet meer, alles wou stoppen. Er een einde aan maken. Zodat ze zich bij hem kon voegen en weer bij hem kon zijn, maar hoe hard ze ook probeerde, het leek net alsof haar nog iets te wachten stond op deze wereld… Alsof ze nog een taak te volbrengen had. ’Tarik was klein. Te klein. En zijn lengte zorgde ervoor dat zijn kracht een beperking had… Hij was niet zo sterk… En dat heeft hem ook de das omgedaan.’ Ieder woord deed pijn. Ze sloeg haar ogen neer en ze had niet meer de kracht om haar hoofd op te heffen. ’Er kwam een draak… Gewoon uit het niets en die… die…’ De rest wou er niet uitkomen, simpelweg omdat ze de hele scene weer voor zich zag. Verloren verborg ze haar gezicht in haar handpalmen. De smaak van tranen was zoet. ’Tarik werd aangevallen en dwong me te vluchten,’ haar stem trilde hevig, misschien zo hevig dat hij onverstaanbaar was. ’We hadden een belofte dat als het moment daar zou zijn, we elkaar zouden doden… We wouden niet door iemand anders zijn handen of klauwen gedood worden dus, dus…’ Haar stem stierf weg en haar adem stokte in haar keel. Haar stem weigerde nog een klank te geven. ’Ik heb hem vermoord…’ wist ze nog met een klein stemmetje uit te brengen waarna ze in snikken uitbarstte. Die zwakheid die ze nu voelde… Hij was vreselijk en toch zo aanlokkelijk. Een halfjaar had ze zich weten groot te houden, maar nu was ze weer net zoals toen… Een klein meisje van negen dat eigenlijk niet beter weet. Een klein meisje dat verloren en alleen op de wereld is… Met rode ogen van het huilen keek ze zwakjes op en zocht ze naar de ogen van Sky, hopend daar troost in te vinden. Haar wangen waren nat van de tranen, eveneens als haar handpalmen. Al die tranen die ze had ingehouden kwamen er nu uit. Die zware last op haar schouder leek als sneeuw voor de zon gesmolten te zijn… Maar toch bleef dat rotgevoel sinds de dag dat ze hem verloren was… En het was nu zelfs sterker dan ooit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sky
Admin
avatar

Soort : Draak
Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 818
Punten : 1071
Join date : 12-04-09
Leeftijd : 21
Woonplaats : Rijswijk (vlak bij Den Haag)

Dragon World
Leeftijd: Veel ouder dan jij in ieder geval
Temmer\draak: -
Partner: Love isn't so simple wen you're the only one in your species

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   di sep 28, 2010 9:39 pm

’Tarik werd aangevallen en dwong me te vluchten. We hadden een belofte dat als het moment daar zou zijn, we elkaar zouden doden… We wilden niet door iemand anders zijn handen of klauwen gedood worden dus, dus… Ik heb hem vermoord…’

Het gesnik brak aan en was werkelijk hartverscheurend. Toch wist ze dat dit goed was. Het zou Huong helpen over haar verlies heen te komen. Ze tilde haar kop een beetje op en kromde haar nek zó dat haar grote kop vlak bij Huong was. 'U hebt hem niet vermoord Huong, U hebt hem verlost van een pijnlijke dood en vredig laten rusten. Het was goed wat U deed' sprak ze kalm. Ze keek de jonge vrouw in haar betraande ogen. Ze had een zware tijd gehad en haar verhaal sprak haar zeker aan. Het deed haar niet denken aan haar eigen verleden maar wel aan dat van vele anderen. De dood was vaak de oorzaak van verdriet, verdriet maakte meestal plaats voor wraak. Sky wilde ervoor zorgen dat er geen wraak zou zijn maar vergiffenis. Wraak was nooit een oplossing en zou ook nooit een oplossing zijn. Ze spreidde haar vleugels: Het was tijd. 'Stap op, Huong' zei ze voor ze haar kop hief. Ze liet Huongs blik even los om met haar kop de plaats vlak voor haar vleugels aan te geven, om duidelijk te maken wat ze wilde. Ze glimlachte vriendelijk terwijl ze de liggende houding nog even vasthield zodat Huong op haar rug kon gaan zitten. Ze had vaker met mensen gevlogen en ze wist dat dit hen vaak goed deed. De lucht was een plaats van ruimte. De wind kalmeerde, het uitzicht bracht vaak vergiffenis. De schoonheid was de wereld nog niet uit.

(sorrie, korte post. Inspiratieloos T.T)

_________________
Like the wind in the willows,
like the birds in the sky,
white dragon,
You will fly.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toothless

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 42
Punten : 58
Join date : 10-09-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : In Je Boekenkast.

Dragon World
Leeftijd: My Youth Is Eternal
Temmer\draak: Never.
Partner: Are You Insane?

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   wo sep 29, 2010 1:01 pm

De kop van Sky was zo dichtbij Huong dat ze de adem uit haar neusgaten in haar gezicht voelde. ’U hebt hem niet vermoord Huong, U hebt hem verlost van een pijnlijke dood en vredig laten rusten. Het was goed wat U deed,’ opnieuw was de stem van Sky kalm. Sky had wel gelijk, ze had hem een vredige dood bezorgd. Vrediger dan wat die andere draak in petto had voor zijn dood. Met moeite knikte ze. De knik voelde echter wel als een leugen, maar het zou nog een tijdje duren voordat ze het echt zou kunnen accepteren. De dood liet meestal een groot litteken achter dat veel tijd nodig had om weg te vagen… En het bleef er altijd zitten, zoals een echt litteken. Na dat de tijd verstrijkt let je er niet meer op, en vergeet je het, maar het is er wel nog. Huong schrok op uit haar gedachtes toen ze zag dat Sky haar vleugels spreidde. Ze waren groot, krachtig en prachtig. Het was lang geleden dat ze zoiets had gezien. ’Stap op, Huong.’ Met wijd opengesperde ogen keek Huong toe hoe dat Sky haar hoofd ophief. Het was een lange tijd geleden voor ze het laatste had gevlogen. Zelfs toen ze nog bij Tarik was had ze bijna zelden gevlogen; ze was wat te groot geworden voor de kleine draak. Gelukkig wees Sky eventjes de plek aan waar ze plaats moest gaan nemen, want Huong was dat namelijk vergeten. Onzeker stond ze op en keek ze weifelend naar Sky. Deze glimlachte enkel vriendelijk. Ze legde haar trillende hand op de witte geschubde hals van Sky en ademde eventjes diep in. Ze had het aan haar lenigheid te danken dat ze er niet onhandig uitzag toen ze opstapte, maar vanbinnen voelde ze zich dat wel. Ze slaakte een nogal nerveuze zucht toen Sky opstond. Ze had nog nooit op zo’n grote draak als haar… Gereden, om het zo maar eventjes te noemen. Naar onderkijken zou ze nog maar eventjes laten voor wat het was. Met een emotieloze uitdrukking richtte ze haar blik op de, door sterren versierde, hemel. Tarik was vast en zeker een van die sterren, dat wist ze zeker. En hij zou altijd naar haar kijken, en als het moest beschermen, ook al was hij allang niet meer op deze wereld. Een onderdrukte warme glimlach verscheen op het gezicht van de jonge volwassene terwijl ze zachtjes de hals van Sky aaide. De schubben voelde koud, maar toch ook weer zo warm.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sky
Admin
avatar

Soort : Draak
Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 818
Punten : 1071
Join date : 12-04-09
Leeftijd : 21
Woonplaats : Rijswijk (vlak bij Den Haag)

Dragon World
Leeftijd: Veel ouder dan jij in ieder geval
Temmer\draak: -
Partner: Love isn't so simple wen you're the only one in your species

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   wo sep 29, 2010 9:10 pm

Zodra Huong zat stond Sky op. Met een enkele slag van haar reazachtige vleugels steeg ze geruisloos op. Ze gleed een eind laag over de grond door de lucht tot ze over het water scheerde. Ze maakte een weide bocht en maakte tegelijkertijd hoogte. Het strand liep over op bossen terwijl ze meer hoogte maakte. Haar schaduw ging over het landschap. De avondlucht was fris maar zuurstofrijk door Sky´s toedoen. Ze zei niets maar liet Huong zien wat voor pracht de wereld nog voor haar in petto had. Haar grote gedaante stak af als een zwarte beweging tegen het licht van de maan. Ze sloeg met haar vleugels en maakte een kleine duikvlucht. Ze vloog vlak over een kudde herten die met grote sprongen door de witte sneeuw over de velden renden. Sky glimlachte, veranderde van luchtstroom en maakte een niet al te wijde bocht. Het meer glinsterde in het maanlicht toen het in zicht kwam. Ze vloog laag over het wateroppervlak en liet een enkele poot door het water gaan. Water spatte aan weers zijde van haar lichaam op zonder haar of haar berijdster nat te maken. Toen de andere kant van het meer in zich kwam sloeg ze krachtig met haar vleugels en maakte opnieuw hoogte zodat de bergen te zien waren met hun witte glinsterende kappen. Ze maakte een wijde bocht en volgde de diepe rivier terug naar de zee. Ze zag een groep Doreinen in het groenige water verdwijnen voor haar schaduw over hen heen gleed. Een moment hield ze op met vliegen en liet ze zich uitdreiven op de wind. Haar gewicht maakte dat ze hierdoor langzaam daalde. De zee kwam weer in zich en Sky hervatte het rustig ritmishe slaan met haar vleugels weer. De bomen verdwenen, zand verscheen. De horizon was recht onder de maan die haar licht over heel DW wierp.

_________________
Like the wind in the willows,
like the birds in the sky,
white dragon,
You will fly.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toothless

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 42
Punten : 58
Join date : 10-09-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : In Je Boekenkast.

Dragon World
Leeftijd: My Youth Is Eternal
Temmer\draak: Never.
Partner: Are You Insane?

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   do sep 30, 2010 11:29 am

Huong zat nog maar net of ze voelde de spieren van Sky al aanspannen tussen haar dijen. Ze steeg geruisloos op, maar snel. Iets te snel. Vrijwel automatisch sloeg Huong haar armen om Sky haar hals heen, alsof ze bang was eraf te vallen. Het was een beschamend moment, maar haar instinct dwong haar zich vast te klampen als een klein kind. Net zoals vroeger… De gedachte was pijnlijk, maar wel minder pijnlijk dan normaal. Het gedeelte vlak boven het water was het woord loslaten nog onbekend bij de adolescente. Wanneer de ondergrond zand werd verslapte Huong haar grip en ging ze rechtop zitten. De wind aaide langs haar wangen en door haar haar. Het gaf een fijn gevoel. Het scheelde dat Huong haar sluier niet voor haar gezicht had, anders had ademhalen misschien een probleem kunnen vormen. Maar ze was sowieso al gewend om weinig zuurstof te krijgen, de sluier hield altijd bijna alles tegen. Eerst keek Huong nogal bang naar onder en zag ze hoe de schaduw hun volgde, proberend hun ooit in te halen, een eindeloze race. Ze hief haar hoofd op. Het licht van de maan was prachtig, mooier dan dat van de zon. De zon sloof zich meestal erg uit, terwijl de maan bescheiden was. Iemand die van onder af naar hun zou kijken zou waarschijnlijk nogal vreemde ideeën over hun krijgen. Draak en mens of Draak en Temmer. De gedachte was brandend en zorgde ervoor dat ze afwezig werd. Het zou een lange tijd duren voordat ze weer zou durven een draak te temmen… Nou eigenlijk temde ze nooit draken, ze ontmoette ze gewoon. Als ze de Taal der Draken niet had geweten zou er waarschijnlijk niets gebeuren. Het was eigenlijk de draak die de Temmer koos en niet andersom. Je moest maar geluk hebben. Het geluid van spetterend water deed haar opschrikken uit haar gedachtes. Met haar diep bruine ogen zag ze het water opspatten, maar het leek alsof het bang was haar noch Sky te raken. Vol ontzag keek ze ernaar. Ineens ging alles weer sneller, Sky ging weer omhoog. Bergen waren te zien. De sneeuw die zelfs vanaf hier te zien was op de toppen glinsterde in het maanlicht. Er kwam een nogal kinderlijke glimlach op het gezicht van de jonge volwassene. Dit gevoel… Het is geweldig… Het jaagde haar ook angst aan, maar dat was enkel en alleen omdat het haar vreemd was geworden. Uit het niets minderde ze abrupt vaart. Huong hapte een keer naar adem en keek naar Sky. Die liet zich rustig uitdrijven op de wind. Het maanlicht deed Huong weer opkijken. Ze waren weer boven de zee en het ritmische geluid van vleugel klappen werd hervat. Kalm zuchtte de adolescente. Ze liet zich iets naar voren hangen, en ging uiteindelijk een soort van liggen op de hals van Sky. Ze voelde de koude schubben op haar wang, maar ze zouden snel wel warm aanvoelen. Langzaam aaide ze met een hand de zijkant van de hals. ’Dank U, Sky.’ Het de letter U gebruikte ze vaak. Maar het woord maar zelden. Het was iets dat haar nooit was aangeleerd. Hoffelijke manieren.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sky
Admin
avatar

Soort : Draak
Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 818
Punten : 1071
Join date : 12-04-09
Leeftijd : 21
Woonplaats : Rijswijk (vlak bij Den Haag)

Dragon World
Leeftijd: Veel ouder dan jij in ieder geval
Temmer\draak: -
Partner: Love isn't so simple wen you're the only one in your species

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   do sep 30, 2010 5:31 pm

Sky glimlachte vriendelijk bij Huongs woorden en daalde langzaam tot haar vlucht zand achter hen liet opwaaien. Sky landde even geruisloos als ze opgestegen was en liep nog een eindje over het strand. Toen ze stilstond ging ze door haar poten om Huong eraf te laten. 'Als de grot donker en lang lijkt te zijn geef dan niet op, onverwachts kunnen er bochten zijn die U het licht laten zien' Zei ze toen Huong afgestapt was. Ze hief haar kop en keek een moment naar de horizon voor ze haar blik weer op de jonge vrouw richtte. Ze glimlachte vriendelijk. 'Nu moet ik gaan Huong, tot weerziens' ze knikte kort naar haar voor ze even geruisloos als voorheen opsteeg. De witte draak maakte hoogte en bracht haar gigantishe gestalte dichterbij de sterren. Daarna nam ze een richting aan en vloog richting de bergen. De grote bergen met hun wit glinsterende kappen en beschermende stenen wanden. De bergen waren al eeuwen een leefgebied voor haar; de grootste draak ooit bestaan. De Witte Atlasdraak. Het offer dat zij gaf voor deze naam was dat zij nooit een soortgenoot zou vinden. Een zucht verliet haar keel en ze raakte even het amulet rond haar hals aan. Ze maakte meer hoogte en werd slachts een zwarte gedaante tegen de donkere sterrenhemel boven haar.

_________________
Like the wind in the willows,
like the birds in the sky,
white dragon,
You will fly.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toothless

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 42
Punten : 58
Join date : 10-09-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : In Je Boekenkast.

Dragon World
Leeftijd: My Youth Is Eternal
Temmer\draak: Never.
Partner: Are You Insane?

BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   do sep 30, 2010 5:45 pm

Huong merkte pas dat ze geland waren toen Sky door haar poten zakte. Dit was een teken. Gehoorzaam stapte ze af. ’Als de grot donker en lang lijkt te zijn geef dan niet op, onverwachts kunnen er bochten zijn die U het licht laten zien.’ De grond voelde vertrouwd aan haar voeten, en alhoewel ze haar blik eventjes op de grond gericht wou houden keek ze toch naar Sky. De draak keek een moment naar de horizon waarna ze haar blik weer richtte op Huong, die alleen maar eventjes kort knikte. Er tekende zich een vriendelijke glimlach af op Sky haar lippen. ’Nu moet ik gaan Huong, tot weerziens.’ Zonder enige moeite glimlachte de adolescente hartelijk terug na het knikje van Sky. Zoals verwacht steeg Sky weer geruisloos op, wat Huong bewonderde. Zelf kon ze ook aardig geruisloos zijn, en aangezien ze niet wist hoe een draak vloog mocht ze dit eigenlijk niet vinden. Maar Sky was een geweldige vliegster, de beste die ze kende en gezien had. Sky maakte snel hoogte, waarna ze een richting uitvloog. Met een kalme blik keek Huong ernaar. Ze had geen afscheid willen nemen, maar toch voelde het goed. Ze wist dat Sky ooit weer terug zou komen, ze was niet voor eeuwig weg. Toen Sky de bergen in vloog en uit het zicht verdween hapte Huong eventjes een keer naar adem. Het voelde niet als een verlies. Eerder als een overwinning. Ze had eindelijk de moed gehad om over haar verleden te praten. Maar had ze het wel tegen de goede persoon verteld? Vast wel, Sky is niet zoals de andere. Zij weet hoe het leven kan zijn, de goede en de slechte kanten. En deze avond had ze geprobeerd de goede kanten aan Huong te laten zien, wat haar ook een beetje gelukt was. Het grote probleem lag bij haarzelf. Ze moest proberen het te accepteren, want als ze vooreeuwig in het verleden zou blijven zitten zou er nooit wat gebeuren. Ze keek nog een keer naar de plek waar Sky verdween. Ze zwaaide er nogal zwakjes richting de plek, alsof ze dacht dat Sky haar nog zou zien. Ze verborg haar gezicht weer bijna helemaal onder haar roze sluier en gooide haar knapzak over haar schouder, klaar om zelf ook te vertrekken. Eventjes een beetje weifelend keek de jonge volwassene om zich heen voor ze een richting uitliep.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Moonlight.   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Moonlight.
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Dragon World :: Amnizai :: Hydra waters :: Zeeën-
Ga naar: