PortalPortal  IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Hulp uit onverwachte hoek.

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Rage

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 394
Punten : 473
Join date : 21-01-10
Leeftijd : 34
Woonplaats : katwijk n.b.

Dragon World
Leeftijd: 350 jaar
Temmer\draak: I only have servants!
Partner: Who shall desire my heart?

BerichtOnderwerp: Hulp uit onverwachte hoek.   wo sep 01, 2010 1:48 pm

Het weer was slecht en een eenzaame draak had door gevoelloze vleugels haar heil op de grond moeten zoeken. Ze had in geen dagen meer gegeten en dorst dreef haar ook tot het uiterste. Met snelle pas rende een fel gekleurde draak tussen de bomen van het bos door die rond een dorp lag. Ze had prooidieren willen zoeken, maar de winter had de meeste dieren verjaagd en de draak moest haar best doen om haar eten bij een te sprokkelen. Een bevroren beekje ving haar blik en Rainbow stopte zwaar hijgend voor het water en luisterde aandachtig of ze geen mensen in de buurt ophielden? Toen ze niets hoorde boog ze haar kop naar voren en dronk gulsig het ijskoude water naar binnen. Een takje dat onder een laars brak maaken dat Rainbow haar kop met een ruk omhoog trok en achterom keek. MEt een muil vol water liet ze die vallen en gromde luid naar de vreemde. Honger maakten haar gevaarlijk, want ze kon vaak erg agresief worden als ze maanden geen eten had kunnen vinden. Opeens kwamen van alle kanten mannen aan rennen met lange touwen met weerhaken aan het uiteinde. Rainbow sprong over het beekje en begon hard te rennen naar de barricade van drakenjagers die haar wilde vangen en verkopen op de markt. Met een geweldige kopstoot liet ze een van de mannen vliegen en die landen hard tegen een boom. De overige drakenjagers wierpen hun weerhaken naar Rainbow en die bleven hangen achter haar schubben, wat erg pijnlijk was. Rainbow sprong naar een van de mannen die te dichtbij stonden en sloeg die door de lucht met haar klauwen die in zijn vel. De andere drakenjagers bonden de touwen aan de boomstammen en wilde Rainbow verder vast binden, maar dat lukte niet vanwegen dat ze vuur spuwde naar die te dicht in haar buurt wilde komen. Een touw bestaande uit drie delen vloog haar kant op en sloot zich met een stevige draai rond haar bek. De stenen die aan de uiteinden waren geknoopt sloegen pijnlijk tegen haar bek. Ze kon zich niet langer bewegen en kon nog maar een ding doen. Ze ging voor een draak in een vreemde houding staan met haar rug hoog opgezet en de wind begon wild te waaien en stoof de losse sneeuw op. Rainbow brulde luid en dreigend naar de drakenjagers en zag dat ze omver werden gewaait. 'Laat dat beest ophouden!' bulderde de leider van de jagers en een van de andere richten een pijl met de kruisboog op Rainbow en schoot. De pijl vloog door de lucht en trof Rainbow in haar rechterschouder. Een luid gejank weergalmde tussen de boomstammen en Rainbow verloor de controllen over de wind die nogsteeds hard waaide, maar niet zohard als toen de draak hem op geroepen had. Rainbow bezweek haar haar verwonding en zakte door haar poten. "Wat nu?"dacht Rainbow woedend en wachten op wat komen ging?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aiwendil

avatar

Aantal berichten : 153
Punten : 170
Join date : 31-08-10

Dragon World
Leeftijd: 18
Temmer\draak: Im not a hunter, im not a temmer. Just a elf
Partner: I don't know how he did it, but he catch my heart. Mudly

BerichtOnderwerp: Re: Hulp uit onverwachte hoek.   wo sep 01, 2010 2:30 pm

Aiwendil manoevreerde tussen de mensen door. Ze was net uit een herberg gegaan nadat ze de nodige roddels had gehoord. Haar zwarte cape wapperde in de wind. De cape bedekte haar hele lijf en de capuchon verborg haar gezicht in een zwarte schaduw. Een hoop roemoer trok haar aan. Met snelle rustige passen richting het geluid, een harde brul deed haar rennen. Vrouwen met kinderen en jongen mannen stonden hard te juichen en te joelen. Met haar schouder duwde ze de menigte weg om een vrije weg te creeeren naar de kleurijke draak. Weerhaken zaten in haar schubben gehaakt en een pijl zat vast in haar rechterschouder. Ze fronste en pakte haar boog onder haar cape vandaan. Ze spande haar boog en schoot een man neer die een weerhaak vast had. Mensen begonnen te schreeuwen toen de man neerviel en de overige jagers draaide zich woedend om. In een snelle soepele beweging legde ze een nieuwe pijl op haar boog en schoot die in een andere man met een kruisboog. Ze rende de open plaats op en schoto al rennend nog drie pijlen af. Beide raakte doel en drie extra mannen vielen neer. Woest gebrul explodeerde uit het publiek, wie was die vreemdeling om hun draak af te pakken. Een genoegzaam lachje vormde om haar lippen. Nog een stuk of tien mannen over. De overige mannen die ze had neergeschoten lagen op de grond te kermen van de pijn. Ze wist waar ze moest raken, zonder doden maar genoeg pijn zodat ze niet meer konden opstaan. Het zal wel weer overgaan. Ze keek naar de mannen. 'Tien tegen een. Niet erg eerlijk vinden jullie niet.' Schreeuwde ze boven het roemoer uit, ze vervormde haar stem zodat het op een mannen stem leek. Ze hoefde niet te weten wie ze was, ze was niemand voor hen. Twee van hen maakte zich los uit de groep en haalde hun lange zwaarden uit hun schede. Ze grinnikte en haalde haar zwaard er ook uit. Een prachtig stukje smidwerk, niet te breken bijna nooit te slijpen. Ze nam een sprintje naar de man en stak richting naar hem. Hij lachte en pareerde haar aanval. Ze stonden nu net ene paar centimeter van elkaar af. Met een snelle kniestoot in zijn lever lag hij plat. Ze was niet van plan om haar zwaard aan hun bloed vuil te maken. De menigte maakte zich nu ook los klaar om zich in de strijd te werpen. Ze grimaste en rende richting de kleurendraak. Ze trok voorzichtig de weerhaak en de pijl uit haar lijf. 'Draak dit word te veel, je moet me helpen als je niet tot kleed wilt gebombardeerd worden.' Schreeuwde ze en keek de draak aan. Ze keek snel over haar schouder, de menigte kwam steeds dichterbij.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rage

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 394
Punten : 473
Join date : 21-01-10
Leeftijd : 34
Woonplaats : katwijk n.b.

Dragon World
Leeftijd: 350 jaar
Temmer\draak: I only have servants!
Partner: Who shall desire my heart?

BerichtOnderwerp: Re: Hulp uit onverwachte hoek.   wo sep 01, 2010 7:46 pm

Een snelle gedaante maakte zich los van de menigte die zich rond Rainbow had geschaard en ze keek naar het figuur tot ze bij haar stond. De pijl en een weerhaak trok die gene van en uit haar lichaam en Rainbow ging opnieuw in de vreemde houding staan en liet de wind nog harder waaien dan daarvoor. 'Houd je vast mompelde ze door het touw dat nog rond haar bek zat en joeg de wind door de bomen tot ze bijna zover bogen dat ze de grond bijna aanraakten. Deze keer vlogen alle mensen weg en Rainbow leek alleen te staan. Ze suste de wind en keek even rond en zag geen drakenjagers meer of de bose menigte die om haar heen gestaan had. Rainbow zag dat iemand haar staart vast had gepakt om niet weg gewaait te worden, maar wie het was wist ze nog niet? Rainbow tilde haar staart op en ontdekte het figuur die haar had geholpen. 'Gaat het?' mompelde Rainbow nog steeds door het touw dat rond haar bek vast zat.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aiwendil

avatar

Aantal berichten : 153
Punten : 170
Join date : 31-08-10

Dragon World
Leeftijd: 18
Temmer\draak: Im not a hunter, im not a temmer. Just a elf
Partner: I don't know how he did it, but he catch my heart. Mudly

BerichtOnderwerp: Re: Hulp uit onverwachte hoek.   wo sep 01, 2010 7:57 pm

De draak mompelde dat ze zich moest vasthouden. Iets niet begrijpend staarde ze de draak, die zoveel mooie kleuren op haar schubben had, een luttele seconde aan en sprinte toen naar achteren van plan om zich aan een boom vast te klampen. Een windvlaag doemde uit het niets op, ze greep naar de boom maar ze miste net een paar centimeter. Snel greep ze de staart van de draak en hoopte het beest er geen pijn mee te doen. Ze keek om haar schouder en zag de menigte hun handen voor hun gezicht doen om de zinloze moeite te doen aan de windvlaag te ontsnappen. De wind werd sterker en ze zagen dat ze geen kanse hadden, ze vlogen weg en knalde een paar meter verderop weer op de harde ondergrond. Ze krabbelde als een waanzinnige op en begonnen te rennen alsof hun leven ervan af hing, misschien was dat ook wel zo. De draak was vrij en alleen een touw dat om haar bek zat zou haar niet kunnen tegen houden als ze iemand wou vermoorden. Ze voelde de staart bewegen en ze werd omhoog getild waardoor ze weer op haar benen kon staan. haar knieen moesten even weer aan het gewicht wennen en trilde lichtjes maar dat ging al snel weer over. 'Het gaat prima. Ik kan beter vragen hoe het met jou gaat.' Ze glimlachte onder haar capuchon en had haar normale stem weer. Ze pakte een dolk uit de binnenkant van haar cape en sneed het touw door dat het praten voor de draak moeilijk maakte. Ze gooide haar capuchon van haar hoofd en staarde met haar blauwe ogen bewonderend naar de draak. Hoe konden mensen zoiets moois willen vernietigen?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rage

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 394
Punten : 473
Join date : 21-01-10
Leeftijd : 34
Woonplaats : katwijk n.b.

Dragon World
Leeftijd: 350 jaar
Temmer\draak: I only have servants!
Partner: Who shall desire my heart?

BerichtOnderwerp: Re: Hulp uit onverwachte hoek.   wo sep 01, 2010 8:15 pm

Rainbow glimlachte bij de woorden van wat een meisje bleek te zijn, want haat stem verried wie ze werkelijk was en Rainbow voelde dat de weerhaken van haar af waren gewaait. Toen het touw rond haar bek weg was gesneden geeuwde ze even wijd zodat een rij scherpe tanden duidelijk zichbaar werden. Een geluid alsof er elk moment een dolle beer de struiken uit kon komen kwam uit de maag van Rainbow. Ze keek even verveelt en richten zich in haar volle lengte op, al was ze niet groot, maar Rainbow kwam tot de schouders van het meisje en bij kliennie kwam ze tot zijn middel, omdat hij groter was dan het meisje. ' bedankt dat je me van die plaag hebt verlost.' zei Rainbow en schudden haar gehele lichaam uit en keek haar weer aan. 'Mij mag je rainbow noemen en wie ben jij?' stelde Rainbow zich voor en ging rustig zitten ookal had ze honger en wilde ze het liefste eerst wat eten, maar dat zou nu onbeleefd zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aiwendil

avatar

Aantal berichten : 153
Punten : 170
Join date : 31-08-10

Dragon World
Leeftijd: 18
Temmer\draak: Im not a hunter, im not a temmer. Just a elf
Partner: I don't know how he did it, but he catch my heart. Mudly

BerichtOnderwerp: Re: Hulp uit onverwachte hoek.   wo sep 01, 2010 8:45 pm

'Was geen moeite hoor.' Ze glimlachte. De draak, die zich later voorstelde als rainbow, schudde haar lijf uit. Zonlicht straalde op haar kleurrijke schubben waardoor ze begonnen te schijnen als lichtjes. Bewonderend staarde ze naar het tafreel en keek op toen Rainbow zich voorstelde. 'Aiwendil, spreek je uit als Ee-wen-die.' Ze haalde haar tas nu van haar schouder en pakte een konijn, of wat een konijn was tenminste. Het waren repen geroosterd vlees dat ze vanochtend had geschoten en snel gebakken voor ze naar het dorp ging. Ze wist niet hoe lang ze daar zou blijven dus had ze voor de zekerheid eten mee genomen. Nu kwam het goed van pas, in haar tas zat ook nog een brood dat ze had meegejat uit het dorp en een flacon met water. Ze moest eerst wat spullen opzij werpen tot ze haar rantsoenen eindelijk vond. Ze had de maag van de Rainbow zeker opgemerkt, dat kon je ook neit ontgaan zijn. Haar maag rommelde als een jonge beer. Ze pakte de repen en stak haar hand uit. 'Het is niet veel maar misschien helpt het een beetje, als je wilt heb ik ook nog een brood als je dat lust tenminste.' Wat onzeker staarde ze naar rainbow. Ze wist niet wat draken aten behalve vlees. Misschien was brood wel iets smerigs voor hen, je wist maar nooit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rage

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 394
Punten : 473
Join date : 21-01-10
Leeftijd : 34
Woonplaats : katwijk n.b.

Dragon World
Leeftijd: 350 jaar
Temmer\draak: I only have servants!
Partner: Who shall desire my heart?

BerichtOnderwerp: Re: Hulp uit onverwachte hoek.   do sep 02, 2010 4:11 pm

Rainbow kreeg een paar repen vlees voor haar neus en pakte de hongerig aan en slikte het in een keer door, maar brood was voor haar te klef. 'Heb je geen appels?' vroeg Rainbow en keek even rond, maar de bomen waren nog dik bedenkt met een laag sneeuw. "Jammer!" dacht Rainbow en keek weer naar Aiwendil die haar wat onzeker naar haar stond te kijken. de honger nam wat af, maar ze bleef een leeg gevoel in haar maag houden. Rainbow bedacht zich en stak een poot uit naar voren en creéerde een druppel van kristal waar een dun, maar sterk koors aan vast zat. 'Deze is voor jouw, omdat je me gered hebt van die lui die me een kopje kleiner wilde maken.' zei Rainbow dankbaar en wachten af wat Aiwendil zou gaan doen?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aiwendil

avatar

Aantal berichten : 153
Punten : 170
Join date : 31-08-10

Dragon World
Leeftijd: 18
Temmer\draak: Im not a hunter, im not a temmer. Just a elf
Partner: I don't know how he did it, but he catch my heart. Mudly

BerichtOnderwerp: Re: Hulp uit onverwachte hoek.   do sep 02, 2010 5:24 pm

Rainbow vroeg of ze appels had en ze schudde spijtig van nee. Voor appels was het seizoen niet en ze kende geen plekjes waar mensen nog appels hadden. In haar gedachten deed ze een kleine notitie dat Rainbow appels lekker vond. Zouden alle draken appels lekker vinden, of was het gewoon een persoonlijke voorkeur. Het laatste leek haar het voornaamste. Rainbow hief haar poot op en maakte een kristal in de vorm van een druppel, een dun koortje zat er aan vast. Verbijsterd pakte ze het geschenk en staarde naar het doorzichtige kristal, prachtig. Een glimlach trok op haar lippen en staarde dankbaar naar Rainbow die even dankbaar leek. 'Bedankt Rainbow, een prachtig geschenk, al had het niet gehoeven. Mensen die zoiets moois als draken wil omtoveren tot vloerkleden mogen voor mijn gevoel weg.' Ze knikte nog een keer uit dankbaarheid en liet het koortje over haar hoofd glijden. Het druppeltje hing nu glansend op haar borst.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Rage

avatar

Geslacht : Vrouw Aantal berichten : 394
Punten : 473
Join date : 21-01-10
Leeftijd : 34
Woonplaats : katwijk n.b.

Dragon World
Leeftijd: 350 jaar
Temmer\draak: I only have servants!
Partner: Who shall desire my heart?

BerichtOnderwerp: Re: Hulp uit onverwachte hoek.   ma sep 06, 2010 12:23 am

Rainbow keek har rustig aan en wilde haar graag even helpen, maar ze had nog honger en draaide zich om na een instemmend geknikt te hebben. Ze draaide zich om en spreide haar vleugels. 'We zullen elkaar nog wel eens zien.' zei Rainbow en steeg van de besneeuwde grond op en vloog over het dorp en verdween. Het was koud, maar Rainbow zocht nog naar voedsel, maar die zou ze wel vinden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Hulp uit onverwachte hoek.   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Hulp uit onverwachte hoek.
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Dragon World :: Amnizai :: Human district :: De markt-
Ga naar: